Skip navigation

Geschiedenis Oosterhof installatie


Afgelopen januari in 2014 vierde Oosterhof Installatiebedrijf haar 10 jarig jubileum! Voordat Johan Oosterhof het bedrijf begon in januari 2004 was hij al jaren werkzaam als installateur / onderhoudsmonteur / loodgieter in de installatiebranche. In zijn meer dan 20 jaar ervaring in installatiewerk heeft hij heel wat dingen gezien, zijn insteek is altijd geweest: 'er kan mij geen klus te gek zijn, en als ik wegga moet de klant tevreden zijn'!
 
Johan OosterhofVanuit dat dienstverband bij verschillende installatiebedrijven was hij dus gewend om met veel plezier probleemoplossend te werken en klanten zo goed mogelijk te bedienen. Als servicemonteur is hij met veel verschillende installaties bekend geraakt. 'Nee verkopen' deed hij in loondienst al niet. Het hebben van een flexibele instelling en het buiten de eigen afgekaderde functie om op een betrouwbare manier erg veel aanpakken blijkt nu de basis voor vertrouwen bij klanten te zijn. Dat is te zien in het feit dat, in de 10 jaar dat het bedrijf bestaat, er niet één klant uit ontevredenheid vertrokken is.

Samenwerking

Samen met Chris Hartman heeft het bedrijf als "Oosterhof montage" bestaan tot januari 2014. Chris Hartman heeft vanaf het begin enthousiast meegewerkt, hij vooral het bouwkundige werk, Johan het installatie- en loodgieterswerk. In de loop der jaren hebben beiden zich op die gebieden verder ontwikkeld. Daarom is besloten dit te splitsen en per 1 januari 2014 in twee gespecialiseerde bedrijven verder te groeien.

 

Klanten van Oosterhof Installatie

Onze klantenkring bestaat voor een deel uit een netwerk van kleine bedrijven: ZZP'ers, aannemers, stucadoorsbedrijven, etc. en voor een ander deel uit particulieren. Dit gaf veel klein werk: oplossen van storingen, lekkages, verstoppingen, e.d. Vastgoedverhuurbedrijven gaven sleutels in depot voor onderhoud. Hierdoor werden bijvoorbeeld studentenkamers met lekkende kranen e.d. snel en zonder veel extra werk geholpen. De klanten komen voornamelijk uit Zwolle en vanuit de gemeenten pal rondom Zwolle. Zonder veel reklame, via buren, familie en kennissen kwamen al snel terugkerende klanten. Mond-tot-mond reklame zorgde voor een grote en trouwe klantenkring.

Een paar bijzonderheden, Oosterhof Installatie:

  • Is bevoegd te werken aan gasinstallaties
  • Is bevoegd te werken aan waterleidingen
  • Is bevoegd te werken aan elektrische installaties tot 63A
  • Is dealer van Remeha CV-ketels
  • Heeft CV ketels en onderdelen uit voorraad leverbaar
  • Levert bijna alle installatiematerialen uit voorraad

Tien jaar geleden is Johan Oosterhof begonnen in een van familie gehuurde garagebox. Nu is het bedrijf al jaren gevestigd in een eigen bedrijfsruimte op de Marslanden in Zwolle. In al die jaren is het doel nog steeds een 100% tevreden klant. Ook als we soms wat extra's moeten doen!

Neem contact op voor een vrijblijvende offerte.